preloader
A sütik segítenek jobb felhasználói élményt nyújtani. Weboldalunk használatával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Hírek

2022-04-09
Takács Pince - Hajós

Tényleg nagyon sok jó dolog történt velünk az elmúlt időszakban! A Berliner Wine Trophy-n 2018-as Cabernet Sauvignonunk aranyérmet nyert!!!! ☺️

Büszkék, és nagyon boldogok vagyunk! Pincénk történetének eddigi legnagyobb sikere ez!

Jó mag, jó termés- ahogyan tartja a régi mondás! ????

De inkább Édesapám szavaival élve:

“Minden tőkével, minden nap foglalkozni kell, és a siker nem marad el!” ????❤️

Megtekintés
2022-03-30
Koch Borászat - Baja

KOCH BORÁSZAT A SIRHA BUDAPESTEN 

A Sirha Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa kiállítása nem csupán a Bocuse d’Or Europe kontinensdöntőjének, hanem számos egyéb gasztronómiai kiállítónak és programnak adott otthont 2022. március 20. és 24. között. 

A Hungarian Wine Summit keretein belül számos magyar pincészettel ismerkedhettek meg a fogyasztók, valamint több, mint 100 nemzetközi szakember. A sétálókóstolókon a szakmai vendégek találkozhattak a pincészetek borászaival, és mesterkurzusokon vehettek részt, hogy megismerhessék a magyar szőlőfajtákat és magyar borágazatot.

A Koch pincészet a Hungarian Wine Summit mellett saját standdal is megjelent a Sirha Expo-n az új termékcsaládjával, a Koch Frissen Préselt gyümölcslevekkel.

További részletek a megtekintés gombra kattintva érhetők el.

Megtekintés
2022-03-27
Félúton Fesztivál – halászléfőző verseny

A bajai vagy a szegedi halászlé a finomabb?

Hirling József Lovaspark - Kiskunhalas

Kiskunhalason rendezték meg a Félúton fesztivált a napokban, ahol a bajai és a szegedi halászlevek keltek baráti versengésre.

A nevezők által főzött halászlevek közül neves szakmai zsűri kereste a legjobb halászlét.

A zsűri tagjai között volt Bíró Lajos (mesterszakács, séf), és Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó) is.

A rangos szakmai zsűri Koch Csaba bajai pontyhalászlevét választotta a legjobbnak.

Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője szerint a jó halászlé titka a kiváló dunai hal, és méltó párja pedig a Hajós-bajai Kadarka.

Programok:

Kiskunhalason sok-sok élmény várta az érdeklődőket 2022. március 26-án a Hirling József Lovasparkban. A családok minden tagja találhatott magának érdekes programot, játszóudvarral, horgászattal és még VR világgal is készültek számukra a szervezők. Kézműves- és kirakodóvásár is kiegészítette az egész napos programot. A hangulatról és zenéről a LivingRoom együttes és Radics Sándor cimbalomművész gondoskodott.

Bajai Halfőző Fesztivál

A bajai halászlé 2015. év óta hungarikum. Hagyományosan július közepén ismét megrendezésre kerül ez a világviszonylatban is egyedülálló ünnepség.

A Kiskunhalasi verseny eredményének tükrében természetesen nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a fesztiválra, valamint a Koch Panzióba, Borotára is! 

A Halfőző Fesztivál Baján a Szentháromság téren és az oda vezető utcákon, valamint a Duna és a város alá kanyargó Sugovica által körbevett Petőfi-szigeten zajlik. A Borászat standjait is ezeken a helyszíneken találják majd. 

Időpont: 2022. július 7-9.

Megtekintés
2021-12-21
Sziegl Pince - Hajós

Ma a Forbes Magyarország ünnepi borajánlójában találtuk szembe magunkat a Herreberg Kadarkával! Köszönjük az egyetlen magyar Master Sommelier-nek, Czinki Tamásnak az ajánlást! Ha még szeretnétek az Ünnepre Sziegl bort beszerezni, a pincénél vagy a fővárosban a Demijohn BOR & Delikát nál megtehetitek. Házhozszállítást karácsonyra már nem vállalunk. (Kivéve Bajára és Kiskunhalasra, oda még holnap viszünk borokat.) Minden eddigi rendelés, és a díszbozos Jónások utolsó darabjai is ma elindultak. Olvassátok el a Forbes cikkét!


 

Megtekintés
2021-12-20
Koch Borászat - Baja

Koch&Evans 

Debütál a 2019-es Év Bortermelőjének Koch Csabának és Evans Victorianak a 2020-as Magyar Sommelier Bajnok közös borcsaládja Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és az borászati trendek diktálása. Közös együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el, míg a kaliforniai származású sommelier pedig a borok házasításában, és finomrahangolásába kapcsolódott be. A megszületett két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Franc került, melyek sokrétűen izgalmas, elegáns, harmonikus borok lettek. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban, és partnereiknél, valamint több magyarországi Top étterem és borbár borlapján. 

➡ Koch&Evans Villányi Franc 2018
➡ Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

Megtekintés
2021-12-12
Antal Pincészet - Baja

Nagyon rangos nemzetközi borversenyen,mely a világon az egyik legnagyobb, a Párizsban tartott, Vinalies Internationales-n nyert ezüst érmet  Cuvée Prémium 2015. borunk. Örülünk, hogy a magyar borok nemzetközi elismeréséhez mi is hozzájárulhattunk.
#vinaliesinternationales #hungarianwine #hajosbaja #antalpinceszetbaja #winecompetition

Megtekintés