Grubert Attila 2016 óta dolgozik 3,5 hektár saját területen, fiatalos lendületet adva sváb ősei tradícióinak. Folyamatos újratelepítéssel fiatalítja meg szőlőit. Célja, hogy borain keresztül megmutassa a borvidék adottságait. | |
Éppen ezért több magyar fajtával is dolgozik, mint például az Irsai Olivér vagy Cserszegi fűszeres. Vörösborai Zweigeltből, Merlotból és Cabernet sauvignonból készülnek. Az utóbbi években új kóstolóteremmel bővült Attila pincéje, ahol előre egyeztetett időpontban megmutatja pincéjét és borait a látogatóknak. Attila ambíciózus, a következő több 10 évre már most megvannak a tervei. |
Elérhetőségek:
Cím: 6346 Sükösd Dózsa György út 9/a
Telefon: +36 20 427 0403
Email: gruberpinceszet@gmail.com
A Rittgasszer Pincészet Nemesnádudvaron, a sükösdi soron található. A pince egy tradícionális földbe vályt pince. | |
Rittgasszer Róbert 2010-ben végzett borászati iskolát, majd azóta saját 2 hektáros ültetvényein termeszti szőlőjét az Öreg Szőlők dűlőben. | |
Fő fajtái a Cserszegi fűszeres, Olaszrizling, Kékfrankos és Kadarka. | |
Előzetes egyeztetés után várja vendégeit családi és baráti társaságokat, hogy ő maga tarthasson vendégeinek borkóstolót. Ha a hangulat megkívánja, a angóharmonika is előkerül a kóstoló során! |
Elérhetőségek:
Cím: 6345 Nemesnádudvar Szőlő u. 34 .
Telefon: +36 70/436-01-28
E-mail: rittgasszerrobi77@gmail.com
A Mezőfi család már több generációt átívelően foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel. A pince és az ehhez kapcsolódó borkészítést már a negyedik generáció viszi tovább. A kis pincészet a család szülőfalujában Nemesnádudvaron, egy sváb településen található, ahol a | |
A különböző dűlőkben, mintegy 3,5 hektáron elterülő birtokon a fő fajtáik fehér borok tekintetében a Cserszegi Fűszeres, Chardonnay, Irsai Oliver, a vörös borok tekintetében pedig a Kékfrankos és a Kadarka. Ültetvényeik közel két harmada jelenleg 4-5 éves korban van, és igyekeznek folyamatosan megújítani a régebbi területeiket is. Mivel kis borászatról lévén szó, elsősorban a kézművesen előállított borok állnak előtérben, szigorúan betartva a különböző szőlőfajták feldolgozása során a technológiai folyamatokat. Így a fehér és rozé borok készítésénél törekednek azok illat- és ízanyagának megtartására, melyek tartályos érlelés után palacka is kerülnek. Vörös boraik érlelése kizárólag tölgyfa hordóban történik, és a megfelelő íz, illat és harmónia összhangja után kerülnek csak a palackba. | |
Mivel a borászat és a vendégfogadás is egy helyen történik, így a vendégeik betekintést tudnak nyerni a borkészítés és a bor érlelésének napi folyamataiba. Tavasztól, a jó idő kezdetétől kezdve egészen az ősz végig, amíg az időjárás körülményei megfelelőek, a nyitott pinceteraszunkon tudnak borkostolókat tartani 20-25 fő erejéig. A tél beköszöntével pedig a pince présházunkban fogadnak 10-12 fős csoportokat. | |
Emellett lehetőség nyílik a családhoz tartozó, a hagyományokat megőrző több, mint 150 éves pince meglátogatására is. Hitvallásuk, hogy a borászat és a borkészítés egy olyan áldozatos munka, ami összehozza a vendéget és a szőlőművelőt, borkészítőt. |
Elérhetőségünk:
Cím:
6345 Nemesnádudvar Kender pincesor HRSZ 387
Telefon:
Mezőfi Gábor
E-mail: